Nieuwsbrief 9, 15 oktober 2021

Afsluiting Jeelo

Donderdagochtend zijn we de dag sportief begonnen. We hebben het jeelo thema ‘zorgen voor jezelf en anderen’ samen afgesloten met een bootcamp en vr-brillen.
Door de school lag een circuit met verschillende oefeningen, zo deden de kinderen squads, lunches en burpees. In de gymzaal hebben groep 3-8 gesport met een VR-bril op.

Groep 1/2

Deze week hebben we met de kralenplank gewerkt. Ook heeft groep 2 een telspel gedaan. We hebben een nieuw spel in de klas. Deze is heel populair en er wordt veel mee gespeeld. Op donderdag hebben wij ook meegedaan met de bootcamp. We hebben super hard gesport en dat ging héél goed! ’s Middags hadden wij een heerlijke relaxte middag. We hebben elkaar in de kring een rugmassage gegeven. In de klas hadden we een lekker voetenbadje en een geurtje. Wat was dat leuk. We kregen helemaal lekkere schone voeten.

Watermuseum

Voor het volgende Jeelo thema ‘beleven van onze planeet’ gaan wij vrijdagochtend 26 november naar het watermuseum in Arnhem. De kinderen gaan hier verschillende proefjes doen.  De bus vertrekt om 8.30 uur van school en we verwachten 12.30/12.45 uur weer terug te zijn.
Meer informatie over het watermuseum kunt u vinden op: https://watermuseum.nl/

Kinderboekenweek

De afgelopen anderhalve week was de Kinderboekenweek. Er zijn deze week veel mysterieuze voorlezers gekomen, waarvoor dank! De kinderen vonden het erg leuk om naar andere mensen te luisteren. Er zijn vaders, moeders, opa’s, oma’s en een zus op school geweest.

Aan het begin werden de kinderen verrast met nieuwe leesboeken voor in de kast. Deze worden al verslonden. Dank aan Beheer Oudergelden, dankzij hen hebben wij de boeken kunnen kopen.
Ook staan er veel nieuwe boeken in de Kinderzwerfboekenkast. Deze boeken, voor groep 1 tot en met 8, staan in de gang en mogen mee naar huis.

Kindregeling gemeente Zwolle

Kinderen moeten zo veel mogelijk kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld door muziek- of dansles te volgen of door mee te doen met activiteiten van school. Voor ouders met een laag inkomen is dit vaak lastig. Daarom is er de Kindregeling.

Met deze regeling kunt u een bijdrage krijgen voor schoolkosten en kosten van kunst en cultuur. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Schoolkosten, zoals schoolreisjes, gymkleding, een laptop of rekenmachine
  • Muziek- en schilderles of culturele uitjes, zoals een bezoek aan een museum
  • Dansles bij een dansschool (bijvoorbeeld Dance Devotion, Dans en Creatief of Diff Dance).
  • Danslessen bij een sportvereniging (bijvoorbeeld een gymvereniging) worden vergoed door Jeugdfonds Sport Zwolle: jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zwolle. Juf Daphne kan u hierbij helpen.

Meer informatie over de kindregeling kunt u vinden op: www.zwolle.nl/werk-en-inkomen/extras-voor-kinderen/kindregeling

Schoolfruit

Van 15 november 2021 t/m 22 april 2022 krijgen uw kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief .

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma.

Bezoek internationale school

Dinsdagmiddag waren de leerlingen van de internationale school uit Eerde bij ons op visite. De middag begon met een rondleiding door de school. Daarna hebben onze leerlingen (groep 3 t/m 6) kennis gemaakt met de leerlingen uit Eerde. Dit allemaal in het engels omdat de leerlingen uit o.a. Japan, China en Zweden kwamen. In het begin was het voor iedereen nog een beetje spannend maar toen de eerste gesprekjes gevoerd waren, werd het een hele gezellige middag.

Fijne vakantie

Als u dit leest is de herfstvakantie begonnen. De kinderen zijn een week vrij. We zien iedereen graag gezond en uitgerust terug op maandag 25 oktober. Hele fijne vakantie!

Komende week

  • 27 september t/m 28 oktober – ontwikkelingsgesprekken
  • 18 oktober t/m 22 oktober – herfstvakantie
  • 27 oktober – luizenpluis
  • 26 november – bezoek watermuseum