Aanmelding

Wanneer moet ik mijn kind aanmelden?

Een half jaar voor de vierde verjaardag. Rond de derde verjaardag van uw kind zult u vast wel eens aan de basisschool gedacht hebben. Een jaar later is het immers al zo ver.
Een zoektocht van een jaar naar een goede basisschool is best gebruikelijk: u kijkt eens rond op internet naar de websites van basisscholen en kiest enkele scholen uit om eens te bezoeken. (zie verderop).

Na een half jaar (dus zo ongeveer een half jaar voor de vierde verjaardag) heeft u vast een goede keuze gemaakt en meldt u uw kind aan bij de school.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

U meldt uw belangstelling (telefonisch, website of mail) bij de directeur  U wordt uitgenodigd voor een gesprek. Uw kind is daarbij van harte welkom!

U krijgt naast een veelheid aan informatie en een rondleiding, een formulier om de betreffende gegevens in te vullen. Het ingevulde formulier levert u weer in op school. De gegevens worden verwerkt in de leerlingenadministratie. U krijgt per mail een afschrift van die gegevens.

Als uw kind voor het eerst naar de basisschool gaat, zal het moeten wennen. U neemt daartoe ongeveer twee maanden tevoren contact op met de leerkracht om een afspraak te maken.  Op de afgesproken datum brengt u uw kind naar school.

We rekenen er dan overigens op, dat uw kind ‘zindelijk’ is, opdat de juf het niet hoeft te verschonen.